BLOC DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE FUTBOL BOTONS

Un lloc per seguir l'actualitat botonera i parlar de la nostra afició.

dimecres, 31 d’octubre del 2012

BOTÓ PRESTIGI 2012


DEL NOSTRE CORRESPONSAL TOCORNAL AL LLOC DELS FETS
El passat dissabte 27 d’octubre es va dur a terme una nova edició del Botó Prestigi. 27 participants es van atrevir a desafiar la categoria petita del futbol botons, un torneig sempre acompanyat de jugades de gran tècnica individual i patiment continu davant jugades en les que t’has de defensar amb botons de 2,5 cms. A la primera fase no van haver sorpreses destacades. Vitamènia, Villaverde, Tocornal i Despertaferro ocupaven les primeres places dels seus respectius grups. Ja a la tarda, 4 equips van anar demostrant que estaven per sobre de la resta. En Villaverde que anava atonyinant els seus rivals, l’Sporting que paset a paset anava solventant els seus partits amb solvència, en Batman que amb un joc ofensiu important anava desfent-se dels seus rivals i en Vitamènia, que defensava el títol i anava passant tots els obstacles que el torneig li posava.
Ja a semifinals, el Villaverde guanyava l’Sporting per 2 a 1. Un partit que l’Alan va haver de remontar amb un parell de grans jugades per desfer la teranyina que en Ramon li havia posat i que a punt va estar de sortir bé. L’altra semifinal, dos BAPs van oferir un espectacle ofensiu de gran qualitat amb alternances en el marcador i que es va decantar finalment amb un 4 a 3 a favor del Vitamènia. Altra cop en Batman es quedava a les portes malgrat el seu bon joc.
La final, sense cap mena de dubte, va ser un dels millors partits que aquesta Associació ha vist i segurament el millor que s’ha vist en la categoria petita. En Villaverde semblava que tenia encarrilada la final amb un 3 a 1 a favor i un joc sense pal·liatius però allà va sorgir un Vitamènia robust, fort mentalment, sense fissures, per pas a pas i com havia fet en tot el torneig, anar mastegant les jugades per rematar-les amb xuts demolidors. El resultat final ho diu tot: Villaverde 3 Vitamènia 4, en Pep que revalida un títol que el fa entrar per la porta gran en la història d’aquesta competició, una competició reservada pels millors.
En resum una bonica vetllada caracteritzada un cop més pel bon ambient i el dinar de germanor i un inici de temporada molt semblant al de la temporada passada.
L’anècdota del dia va ser que si fos per en Ferran haguéssim anat a dinar a Madrid donat que va reservar un restaurant a la capital de l’estat enlloc de dos carrers més avall d’on està l’Associació.
Enhorabona Pep! Grandíssim torneig!

Ferran Gallego (Despertaferro)

diumenge, 21 d’octubre del 2012

TORNEIG DE PARELLES 2012

STONES CAMPIONS!!
Sporting i Tocornal (Stones) guanyen la final a Botofumeiro i Estrella Verde (Intocables)



divendres, 5 d’octubre del 2012

Pilota groga.




Benvolguts botonaires,

Voldria aprofitar aquest espai d’opinió, debat i alhora informatiu, per fer una petició i reflexió respecta al color de la pilota en el nostre joc.
La petició és fer una crida a tots els socis de l’ACFB per ser el màxim de flexibles i considerats cap a les persones que puguin patir daltonisme i prefereixin jugar amb la pilota de color groc.
Vull pensar que tant el groc com el blanc son colors que es destacant sobre la superfície del camp de joc sigui quina sigui la condició visual del jugador, a no ser que pateixi ceguera.
Per altre part hauríem de reflexionar sobre quins paràmetres es redacta un reglament de joc, crec que en cap cas es fa pensant amb  les minusvàlues dels jugadors, doncs ens podríem trobar el cas d’una persona en cadira de rodes i haver de baixar els  camps amb les molèsties que això comportaria per a la resta de jugadors.
En tots els esports hi ha competicions diferenciades per aquells casos en que la condició física no s’adapta als reglaments establerts.
En el nostre cas, i darrerament hem tingut un debat extens pel tema del color groc, se’ns pot presentar el dilema de pintar les línies dels camps també de groc i prescindir de jugar amb equips de color blanc per facilitar la comoditat visual d’un daltònic, que per altre part tinc entès que no tenen dificultats amb el blanc precisament, però poden haver excepcions com tenim en la nostra associació.
Així doncs, demanaria la bona voluntat de tots per acceptar la pilota groga si algú ho demana al·legant dificultat visual i si això no comporta una incomoditat per jugar.
Espero que aquest escrit s’entengui com una aportació constructiva i també ho siguin els possibles comentaris.

Una abraçada a tothom.

Jordi Pascual (Botofumeiro)